Grafički dizajn

Grafički dizajn nije puka umetnost. On je spajanje znanja o marketingu sa vizuelnim elementima. Ako želiš da tvoj brend bude uspešan, potreban ti je jedinstven vizuelni nastup na tržištu.

Potreban ti je grafički dizajn?

Iako se na prvi pogled čini da grafički dizajn ne utiče bitno na uspeh brenda, moramo reći da je ovo jedna velika greška. Zapravo, dizajn je od ključne važnosti za uspeh vašeg poslovanja. Zašto? 

U zatvorenoj ekonomiji kakva je naša bila nekada, marketing i dizajn nisu igrali veliku ulogu, zato što konkurencija nije postojala. Danas, kada je konkurencija nikad jača, i stalno se rađaju nove firme, dolaze strani igrači na tržište, a već postojeći stalno napreduju, dizajn i vizuelni identitet tvog brenda mogu napraviti ogromnu razliku.

Grafički dizajn u modernoj ekonomiji

Kao što smo već rekli, konkurencija je sve jača i brojnija. Pitanje je kako se izdvojiti? Odgovor je: izgradnjom vizuelnog identiteta brenda. Mnogi ne shvataju koliko je velika uloga logoa za uspeh i napredovanje u poslovanju. Logo predstavlja osnovni vizuelni identitet jedne kompanije, ali, nije jedini element.

grafički dizajn, brend identitet, izrada logoa

Pored njega, veoma su bitne i boje brenda, vizuelni nastup na društvenim mrežama, izgled pakovanja proizvoda, brendiranje vozila, izgled promo materijala, vizit kartica itd… Cilj je samo jedan: Da klijenti kada vide određene boje, font i logo, čak i nesvesno znaju o kome se radi. Jedna zagrižena jabuka je odličan posao odradila za Apple.

Kada pričamo na ovu temu sa klijentima, najčešće dobijemo odgovor: „Ali mi nismo Coca Cola“. I to je istina. Kompanije u Srbiji rade na znatno manjem tržištu, ali, to ne znači da ne trebaju da budu jedinstvene. Postoji mnogo domaćih kompanija koje su postale prepoznatljive zahvaljujući dobrom vizuelnom identitetu.

"Dobar dizajn je dobar biznis"
Thomas Watson

Šta mi sve dizajniramo

Naša agencija se bavi dizajniranjem sledećih stvari:

- Izrada logoa

- Izrada brend identiteta na društvenim mrežama

- Dizajn vizit kartica

- Dizajn flajera i ostalog promo materijala

- Dizajn pakovanja

Potreban ti je grafički dizajn?